Karışık Ciltler

Bazı kişilerin cildi karma bir özellik gösterir. Örneğin yüzlerini bazı bölümleri yağlı, bazı bölümleri ise yağsızdır. Bu durum elbette cilt bakımını oldukça zorlaştırır. Daha çok dikkat, daha çok ve çeşitli -her iki çeşite de uygun- malzeme kullanımını gerektirir. Zira yüzün yağlı bölümlerine yağlı ciltler için, yağsız, kuru bölümlerine de kuru ciltler için geçerli olan bir bakım uygulamak gerekir.

Cildi böyle olan kimselerin sabahları yüzlerine nemlendirici krem sürmeden önce mutlaka bir özel kremle masaj yapması gerekir. Bu krem buğday başağı, meyve özü ya da bal içermelidir.
Geceleri yatmadan önce yüzün yalnız­ca kuru yerlerine besleyici bir krem sürmek gerekir. Yüz yıkarken yine su yerine gül suyu, ıhlamur suyu ya da papatya suyu kulanmak, sabun yerine bebek sütüyle -asitsiz olmasına dikkat etmelidir- en iyisidir.
karisik-ciltler
Alkollü losyonlardan kaçınmak, pudra sürmeden önce mutlaka koruyucu bir krem sürmek, unutulmaması gereken kurallardır. Haftada bir kez yüzün çoğunlukla yağlı olan bölümlerine burun ve çevresine, siyah noktalan gidermek amacıyla evde hazırla­nabilecek şu maskeyi uygulamak iyi sonuçlar verecektir: bir kahve kaşığı toz kil, biraz su, yarım kahve kaşığı zeytinyağı. Bunların iyice karıştırılıp sürülmesi ve on dakika beklettikten sonra temizlenmesi gerekir. Çok yağlı ciltlerde, örneğin, eşit miktarda alkol, eter ve gülsüyündan hazırlanmış yağ eriticilerine başvurulabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler