Kolay Pizza

Pişirme Süresi: 12 dk fırında ( 200 derece )

Malzemeler:
Un (3 bardak),
Maya (1 yemek kaşığı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Su (2 bardak ılık),
Ketçap (4 yemek kaşığı),
Sosis (4 adet dilimlenmiş),
Mantar (100 gram, dilimlenmiş),
Mısır (yarım bardak),
Kaşar peyniri (1 bardak, rendelenmiş),
Domates (yarım adet),
Kırmızı biber (yarım adet)

Yapılışı:

Oval bir kabın içine 3 bardak un koyup ortasını hafifçe açarak içine 1 yemek kaşığı maya ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Mayanın üzerine yarım bardak kadar ılık su döküp parmağınızla karıştırarak mayayı eritin ve 5 dakika kadar bekletin. Bu sürenin sonunda kabaran mayanın üzerine 1,5 bardak kadar su koyup elinizle katıştırarak fazla sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru içine bir tutam un serptiğiniz başka bir oval kaba aktarın ve bir bezle üzerini kapatarak 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Bu sırada 1 adet domatesin yarısını dilimleyerek kesin. 1 adet kırmızı biberin yarısını halka halka kesin. Tezgaha bir tutam un serperek mayalanan hamuru tezgahın üzerine aktarın ve hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı iki elinizin arasına alarak kenarlarını içeri doğru bastırıp ellerinizin arasında hızlıca döndürerek yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine bir bez örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda tezgaha bir miktar un serpin. Bir parça hamuru tezgahın üzerine koyup elinizle ortasına bastırarak yaydırın. Hamuru kenarlarından tutup ortasına bastırarak döndürüp pizza halkasını büyütün. Oluşturduğunuz pizza halkasını içine pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisine yerleştirin. Bu işlemi diğer hamur parçaları için de tekrarlayın.
2 ince tepsiye koyduğunuz pizza hamurlarının üzerlerine birer yemek kaşığı ketçap koyarak kaşıkla ketçapı hamurun üzerine yayın. Ketçapın üzerine 1 bardak rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırarak koyun. Kaşar peynirini de elinizle hamurun üzerine yayın. Kaşarların üzerine yarım bardak mısırı paylaştırıp serpiştirerek koyun.
Sırasıyla 100 gram dilimlenmiş mantarı ve 4 adet dilimlenmiş sosisi hazırladığınız pizzaların üzerlerine paylaştırarak ilave edin. Pizzaların ortalarına birer dilim domates ve ikişer dilim kırmızı biber koyun ve tepsileri 200 derecedeki fırına verin. Hamurun her tarafının eşit olarak pişmesi için 6 dakika sonra tepsileri yer değiştirerek tekrar pişmeye bırakın. 6 dakika sonra pişen pizzalarınızı fırından alarak servis edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. kübra dedi ki:

    bir diğer ondakikalık pizza ise =yuvarlak hamburger ekmeğini alın onlar 2 ye bölük olsuğu için hepsini tepsiye dizin her birinin üstüne ketçap sürün onun üstüne doğranmış sosizleri onun üstüne bir taneküçük tatlı biber azıcık her birinin üzerinede terayağı koyun 5 dakika sonra fırındayken de büyük kaiar dilimlerini üstüne koyun 1 dk sonra pizza hazırrrrr(yalnız sakın fırında unutmayın kurur yumuşak olacak)

  2. kübra dedi ki:

    bir diğer ondakikalık pizza ise =yuvarlak hamburger ekmeğini alın onlar 2 ye bölük olsuğu için hepsini tepsiye dizin. her birinin üstüne ketçap sürün .onun üstüne doğranmış sosizleri onun üstüne bir tane küçük tatlı biber. azıcık her birinin üzerinede terayağı koyun 5 dakika sonra fırındayken de büyük kaşar dilimlerini üstüne koyun 1 dk sonra pizza hazırrrrr(yalnız sakın fırında unutmayın kurur yumuşak olacak)

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler