Adet Sancısı

SANCILI ADET DÖNEMİ

Kadınların çoğunda adet döneminde diğer adıyla regl döneminde az veya çok sancı,ağrı olur. Bazı kadınlarında adet döneminin genelde ilk 2 günü şiddetli derecede ağrı ile adet dönemi başlar.

Adet döneminin ağrılı olmasının sebebi nedir?

Aslında adet döneminde ağrı hissedilmesi yumurtlama olduğunun en güvenilir belirtisidir. Adet döneminde yaşanan uterus kasılmaları kadında ağrı hissetmesine sebebiyet verir.Yaşanan uterus kasılmaları sırasında bazı maddeler salgılanır bu salgılanan maddeler yumurtlama sonrasında salgılanırken kadına ağrı verir.

Adet ağrıları ne zaman başlar?

Genellikle adet gününden 1 gün öncesinde bel ağrısı, karın ağrısı, bacak ağrısı, kasık ağrısı olarak başlar ve adetin 1.gününde şiddetini en üst seviyeye çıkararak ilerleyen 2. ve 3. gününde şiddeti azaltarak yok olur.

Adet sanıcı ne zaman tehlike sinyalleri verir?

Sancılı adet dönemi genel olarak normal bir süreçtir. Ancak ağrılar ağrı kesici ilaçlara veya ağrıyı hafifletecek geçirecek diğer yardımcı yöntemlere rağmen hala geçmiyor ve kişinin günlük hayatını tamamen sabote ederek yatakdan kalkmadan yaşatıyorsa jinekolojik bir muayene gereklidir. Zira normalin üstünde ağrı ve sancıların altında yatan ciddi sebepler olabilir.Yumurtalık kistleri,rahimde yapışıklıklar, rahimin iç tabasının olması gereken yerin dışında olması, kronik enfeksiyonlar gibi ciddi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Jinekolojik muayene ile normal olmayan ve dindirelemeyen ağrının sebebi tesbit edilir.

Adet sancılarını hafifletmek için hangi tür besinler tüketilmelidir?

Adet sancılarını hafifletmek için yumurtanın sarısını, ciğeri,yeşil renkli sebzeleri cevizi, sütü, balığı, fındığı, balı, limonu tüketmeniz fadalı olacaktır. Ayrıca kesinlikle uzak durmanız gereken çay, kahve, cola gibi kafein içeren içeceklerdir.

Adet sancılarının tedavi yöntemleri nelerdir ?

Normalin üzerinde bir adet sancısı çekiliyorsa jinekolog tedavisine başvurulmalıdır.Jinekolog ilk önce ağrı kesici özelliğinin yanı sıra iltihap giderici özelliğide olan ilaçlar verebilir. Bu ilaçlar kullanıldığı halde ağrılar hala geçmiyorsa jinekolog ikinci tedavi yöntemine geçer doğum kontrol hapları. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı ortadan kaldırdığı için doğal olarak ağrıyıda ortadan kaldıracaktır. Buna rağmen hala ağrı geçmiyorsa jinekolog ileri derecede tedaviye başvurur ve laparoskopi diye adlandırılan metotla kadının karın boşluğunu inceler. Ve elde ettiği sonuçlara göre gerekli tedaviye başlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler