Erken Yumurtalık Yaşlanması Varmış Neden?

3 yıllık evli, 33 yaşında bir kadınım. Bugüne kadar doğum kontrol hapı ile korunduk. 2 ay önce eşimle beraber testlerden geçtik ve ilacı bıraktık. O ay için yaptırdığım testlerde FSH hormonum 12.96 çıktı. Doktorum “3 ay sonra testi tekrarlayalım” dedi. Başka bir doktora da gittim. Bana erken yumurtalık yaşlanmasına doğru giden bir tablo olduğunu söyledi. Ultrason muayenesi ile de bunu doğruladı. 2 aşılamadan sonra tüp bebek önerdi. Acaba ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili ziyaretçimiz, adetin üçüncü günü yapılmış bir FSH değeri (12,96) çok iyi bir değer değil. Yumurtalıkların fonksiyonlarında veya hormon salgılamasında bir düşüş belirtisi olabilir. Bu da gebelik şansında bir azalma demektir. İsterseniz bu testi bir kere daha yaptırın. Eğer sonuç yine bu civarda çıkarsa bence de bir an önce gebe kalmaya çalışmakta yarar var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. ibrahim dedi ki:

    sevgili hocam acaba yumurta yaşlanmasını bir tedavisi varmı en azından tüp bebek ile hamile kalınırmı

  2. gülcan dedi ki:

    ben 22 yaaşında bir kadınım.5 yıllık evliyim.1 yıl sonra çocuğum oldu.6 ay sonra düşük oldu.düşükten sonra sürekli doktorlara gitik.ilaçlar kullandım.iltihabım olduğunu söylediler.en son gittiğim doktor hormon testi yaptı ve testin kötü olduğunu söyledi. 1 ay sonra adetin 2. günü tekrar test yaptı ve yumurtalık yaşlanması olduğunu söyledi.%90 çocuk sahibi olamayacağımı söyledi. ve aşılama önerdi.ve aşılama sonucu olmayacağını da öyledi acaba ne yapmalıyım sizin önereceğiniz bişe var mı lütfen cevap yazın

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler