Fetoskopi

Fetoskopi rahim içeri­sindeki bebeğin ve plasentanın görüntü­sünü sağlar (çok yaygın kullanılmamak­tadır) (E.N.) Fetoskopi, rahminizdeki bebek ve pla­sentanın görüntülenmesini sağlar.

Bazı vakalarda, anormallikler ve problemler belirlenebilir ve düzeltilir. Fetoskopinin amacı, bir ceninin normal olarak gelişmesini engelleyebilecek bir problemin daha kötüye gitmeden önce iyileştirilmesidir. Bir doktor, fetoskopi yöntemi ile bazı problemleri ultrason yönte­minden daha belirgin bir şekilde görebilir.

Test, karna laparoskopi veya artroskopi yönteminde olduğu gibi, bir mikroskop yerleştirilmesi ile yapılır. İşlem amniyo-senteze benzer ama fetoskop, amniyosentez için kullanılan iğneden daha büyüktür.

EÄŸer doktorunuz fetoskopi önerirse, iÅŸlemin riskleri, avantajları ve dezavan­tajları konusunda tartışın. Test, yalnız bu teknikte uzmanlaÅŸmış biri tarafından ya­pılmalıdır. Ä°ÅŸlemdeki düşük riski, % 3 ila 4’tür. Her yerde yapılmaz. EÄŸer fetosko­pi yaptırırsanız ve Rh-negatifseniz iş­lemden sonra RhoGAM yaptırmalısınız.
* Ülkemizde çok ender uygulanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler