Hamilelik ve İş Hayatı

Çalışmak
Hamileliği düşünmeden önce mesleği­nizi göz önünde bulundurmalısınız. Bir­çok kadın hamileliğin ilk aşamaları çok geçmeden önce hamile olduklarını bil­mezler. İleriye dönük plan yapmak akıl­lıca olacaktır. İşyerinde maruz kaldığı­nız şeyler hakkında bilgi edinin.

Orduda mısınız?

Şu anda orduda mısınız veya ya­kında ordu hizmetlerinden birine mi başlamayı düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse, hamileliğe hazırlanırken akılda bulundurulması gereken bazı şeyler vardır.

Araştırmalar, aktif görevdeyken hamile kalan kadınların gelişen ce­ninlerinin karşılaşacağı riskler dahil olmak üzere birçok zorlukla karşıla­şabileceklerini ortaya çıkarmıştır. Ordunun gerektirdiği kilo standart­larını karşılamak için yapılan baskı bir anne adayının sağlığını etkileye­bilir. Aynca birçok kadın yetersiz beslenme alışkanlıkları yüzünden zayıf demir depolarına ve normal­den daha düşük folik asit seviyeleri­ne sahiptir. Folik asit hamileliğin ilk döne­minde son derece önemlidir ve ha­milelik boyunca yeterli demir depo­larına sahip olmanız gerekir. Bunun yanında, bir mesleğin bazı yönleri tehlikeli olabilir, örneğin uzun süreli ayakta durmak, ağır kaldır­mak ve zehirli kimyasallara maruz kalmak gibi. Bu etmenlerin hepsi hamileliğiniz üzerinde etkili olabilir. Eğer görev sırasındayken hamile kalmayı planlıyorsanız, hamile kalmadan önce ideal kilonuza ulaşmak için çaba harcayın ve bu kiloyu koruyun. İyi dengelenmiş bir beslenme planına uyarak ve bu maddeleri yüksek oranda içeren gıdalar alarak folik asit alımınızın yeterli olduğundan ve demir depolarınızın kabul edilebilir bir seviyede olduğundan emin olun. Aynı zamanda, doğum öncesi vitaminler almanız gerekebilir. İşinizle ilgili tehlikeler hakkında endişeleniyorsanız, bu konuyu bir amirinizle konuşun. Herhangi bir aşı olmadan önce hamile olup olmadığınızı öğrenin.
Kendinize ve bebeğinize dikkat etmek önemlidir. Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için şimdiden planlar yapmaya başlayın.

Bazı mesleklerin hamilelikte zararlı ol­dukları düşünülebilir. İşyerinizde maruz kalabileceğiniz bazı maddeler, kimyasal­lar, solunum yoluyla alınan kimyasallar, radyasyon veya çözücüler gibi, hamiley­ken sizin için sorun oluşturabilir. Bu bö­lümün büyük bir kısmında yaşam tarzı­nız ve kendinize nasıl bakacağınız ele alındı. Yaşam tarzınızın bir bölümü ola­rak işyerinizde maruz kaldığınız şeylere dikkat etmek önem taşır. İşteki ortamını­zın güvenli olup olmadığını öğrenene ka­dar güvenilir bir doğum kontrol yöntemi kullanmaya devam edin.

İşle ilgili düşünmeniz gereken diğer bir önemli konu, işin avantajları, sigorta­nızın kapsamı ve çalıştığınız firmanın annelik izni programıdır. Programların çoğu oldukça uzun bir süre izin verir. Hamile kalmadan önce bu programı öğ­renmek akıllıca olur. Eğer bunları plan­lamazsanız, tıbbi bakını ve bir bebek sahibî olmanın getirdiği masraflar size çok pahalıya mal olabilir.

Uzun süre ayakta kalarak çalışan ka­dınların bebekleri daha küçük olur. Eğer geçmişte erken doğum yaptıysanız veya rahim ağzı yetersizliği tanısı konduysa, uzun süre ayakta kalmanızı ge­rektirecek bir meslek hamilelik döne­minde sizin için akıllıca iş olmayacak­tır. İş durumunuz hakkında doktorunuz­la konuşun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kadın sitesi kategoriler